Over onze gastouderopvang

Gastouderopvang: flexibel en vertrouwd

Spelen met andere kinderen in een huiselijke omgeving, samen naar de markt, samen een spelletje doen en als je een keertje niet zo lekker bent fijn op de bank luisteren naar een verhaaltje. Zo ziet het leven er bij een gastouder uit, bijna net als thuis.

De zorgvuldig geselecteerde gastouders van Gastouderopvang Humanitas, een onderdeel van Kinderopvang Humanitas, bieden kleinschalige opvang bij de gastouder of bij de ouder thuis. Gastouderopvang kent geen sluitingstijd en nauwelijks wachtlijsten en is dus heel flexibel.

Gastouderopvang kan ook bij u thuis plaatsvinden. Dat noemen we ‘Gastouderopvang aan huis’. Vanwege wettelijke voorschriften kan dat op maximaal drie dagen per week.

Gastouderopvang Humanitas is door de overheid erkend en dat geeft ouders de zekerheid dat hun kind in goede handen is. Onze consulenten, die in het hele land werkzaam zijn, selecteren nieuwe gastouders met veel zorg aan de hand van vastgestelde criteria. Daarnaast zorgen zij voor professionele begeleiding en ondersteuning van de gastouders. Dit alles waarborgt een veilige en vertrouwde opvang.

De rijksoverheid stelt aan gastouderbureaus kwaliteitseisen op het gebied van ouderinspraak, personeel, pedagogisch beleid, klachten, veiligheid en gezondheid en kwaliteit gastouderbureau. Jonge kinderen zijn kwetsbaar. De kwaliteit van de eerste jaren van een kind heeft grote invloed op zijn latere ontwikkeling. Het aanbieden van verantwoorde kinderopvang in een gezonde en veilige omgeving is daarom belangrijk. Voor iedere regio is door de GGD een inspectierapport opgesteld. 

Gastouderopvang Humanitas regio Limburg-Zuid
Gastouderopvang Humanitas regio Peel en Maas
Gastouderopvang Humanitas regio Midden-Brabant
Gastouderopvang Humanitas regio Midden-Nederland
Gastouderopvang Humanitas regio Oost Gelderland
Gastouderopvang Humanitas Regio Zuid-Holland
 
Gastouderopvang Humanitas heeft diverse brochures. U kunt deze vinden onder downloads.