Actueel

Afval prikken voor een goed doel

6 september 2017 - Nieuws

Al sinds afgelopen jaar doen de kinderen van BSO Skoebikids mee aan Schoon belonen, een pilot waarbij gemeenten en maatschappelijke organisaties samen werken om zwerfafval in Nederland zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Met succes!

“Eerst hadden we vijf ‘prikkers’ om afval mee te verzamelen, maar al snel moesten we bij er nog vijf bestellen” vertelt Sylvia Broeken, pedagogisch medewerkster bij BSO Skoebikids. “Het was bijna vechten om de prikkers” vertelt ze schamper.Enthousiast gaan de kinderen zo aan de slag met afval scheiden. Ze verzamelen het afval rondom de school, het sportveld, het bos en gaan samen met de pedagogisch medewerkers de wijk in om zo veel mogelijk zwerfafval te verzamelen en te scheiden. Ook ouders werken enthousiast mee en helpen de kinderen mee met afval scheiden in de juiste afvalzakken.

Met het afval scheiden en zwerfafval verzamelen hebben ze afgelopen jaar 200 euro verzameld om te schenken aan het goede doel Naijar, een stichting die geld inzamelt voor meer medische onderzoek naar de levensbedreigende kinderleverziekte Crigler Najjar. Een goed doel waar de kinderen zelf voor kozen. Het enthousiasme dat de kinderen vertonen is ook de pilot “Schoon belonen” niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen week werd daarom een promofilmpje opgenomen bij de buitenschoolse opvang om meer aandacht te vragen voor het project.

 Benieuwd geworden? Bekijk het filmpje hier.

 

Meer weten over de pilot Schoon Belonen? Kijk op www.schoonbelonen.nl voor meer informatie.