Actueel

Altijd op de hoogte met de Ouder App

24 november 2017 -

Sinds een aantal weken is het voor ouders mogelijk om de belevenissen van hun kind(eren) in de kinderopvang te volgen via de Ouder App van Kinderopvang Humanitas. Op eenvoudige wijze (online) verbonden, dat is het idee! Ouders kunnen foto’s bekijken, bladeren in het Hand in Hand boekje en berichten ontvangen en verzenden. Daarnaast is het ook mogelijk om extra opvang of ruildagen aan te vragen en afwezigheid door te geven.

Goede communicatie met ouders is belangrijk voor Kinderopvang Humanitas. Als ouder ben je hartstikke nieuwsgierig naar wat jouw kind allemaal beleeft tussen het breng- en haalmoment. Dat snappen we en daarom vertellen we ouders graag wat we die dag allemaal gedaan hebben. Niet alleen tijdens het breng- en haal moment, maar ook gedurende de dag. Ouders kunnen kijken wanneer zij er tijd voor hebben. 

Ouders en pedagogisch medewerkers zijn inmiddels gewend aan de Ouder App en de eerste enthousiaste reacties komen binnen. Zo vertelt moeder Barbara: “Ik vind het heel prettig dat het zo kan. Het is leuk om steeds weer foto’s te zien. Zelf zet ik elke ochtend iets in het Hand in Hand boekje en lees dan ’s avonds terug hoe de dag is geweest. De app is makkelijk in gebruik en prettig vormgegeven, eigenlijk wijst het zich vanzelf.” Ook Irene, moeder van Sofie is heel blij met de Ouder App: “Sofie (6) vertelt altijd in geuren en kleuren hoe haar dag is geweest. Hoe leuk is het dan om daar beeld bij te krijgen! Vorige week werd er pompoensoep gemaakt op de BSO en dat vond ze fantastisch. Om haar gezichtje dan vervolgens op de foto’s te zien maakt mijn dag compleet.” 

Uit onderzoek onder onze klanten is gebleken dat ouders graag betrokken zijn bij de opvang. De Ouder App biedt ons de mogelijkheid om ouders digitaal via een beveiligde en afgeschermde omgeving op de hoogte te stellen van de activiteiten van hun kind(eren).