Actueel

BSO gaat op kamp

4 mei 2018 - Nieuws

Dinsdagochtend 1 mei staan de eerste kinderen er al klaar voor. Het is meivakantie! En dat betekent op kamp met de BSO voor onze locaties in Zuid-Limburg! Workshops, speurtochten, een levensecht "Mens erger je niet" en rondbanjeren in het meer. Dat is pas gaaf!

Een kamp vol avontuur

Je zou het niet denken in de oase van rust die het kamp de Roerdomp uitstraalt. Toch hebben maar liefst 174 kinderen samen met de begeleiding de tijd van hun leven.  Er is namelijk zoveel te doen. Van slijm maken, een high tea of cupcakes maken tot een mega-groot twister. Er is een enorme diversiteit aan workshops waar kinderen aan deel kunnen nemen. Houd je van koken of knutselen of ben je liever actief? Ook dat kan.Onder toeziend oog van de pedagogische medewerkers spelen kinderen heerlijk in het water. Lopen op het water in de aquabal, vlotten bouwen etc.

Nieuwe vriendschappen

Waar in het begin kinderen dichtbij hun eigen groepje en daarbij behorende kleur blijven, zie je binnen een aantal uur een wirwar aan kleuren. "Dat is ook het mooie aan het kamp", vertelt Marlie van den Elsen, locatiemanager. "Kinderen kiezen zelf wat ze leuk vinden, ongeacht de groep en maken zo nieuwe vriendschappen. Ze kijken over hun grenzen heen, ook juist omdat het toch ook zo vertrouwd is." Je leert nieuwe mensen kennen, maar bent ook hecht met je eigen groepje. Want dat is het leukste van alles. Aan het einde van de dag bij praten over alles wat je beleeft hebt. Samen aan het kampvuur of in het eigen groepshuisje.

Vrijdagochtend is het zover. Het einde van het kamp. De laatste verhalen onder elkaar worden uitgewisseld. Nog even een knuffel geven en dan is het bijna voorbij. Naar huis met ontelbare verhalen om te delen met het thuisfront.