Actueel

BSO Got Talent: De grote finale

12 april 2018 - Nieuws

Een propvolle theaterzaal gevuld met 250 trotse ouders, familie en vrienden. 25 talentvolle acts. Wow, wat was dat indrukwekkend! Gisteren vond de BSO Got Talent grote finale in de regio SKE plaats in de Kleine Willem in Enschede. Indrukwekkende dans en turnbewegingen, ontroerende zangtalenten, dromerig gitaarspel en vliegensvlugge vingers over de piano. BSO’s in Enschede hebben volop talent, dat is duidelijk.

“Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent.” Het schattig optreden van Luuk, 4 jaar, zet meteen de toon. Dapper, zonder begeleiding zingt hij luidkeels het welbekende nummer uit de Luizenmoeder. Welkom dat voelt iedereen zich dan ook meteen. Het prachtige theater is helemaal uitverkocht. Vol spanning wachten op maar liefst 25 acts die hun talent tonen. En wat een talent! Aan de lopende band volgen de acts elkaar op. Zo playbackt Tyrza zelfverzekerd met volleerde dans moves op “If I was you I wanna be me too! “ en ontroert Robin het publiek én de jury met haar vertolking van “Vergeet mij niet.” Zang, dans, toneel en muziek passeren allemaal de revu. De diversiteit in de acts is enorm. Talent is niet in een hokje te plaatsen, dat blijkt tijdens BSO Got Talent. Een jonge “Freek Vonk” die vol passie over zijn liefde voor slangen en haaien vertelt, complexe turn- en dansoefeningen, klassiek ballet, een zelfgeschreven toneelstuk, indrukwekkend gitaar en pianospel. Waar de één vol zelfvertrouwen het podium betreedt, zie je bij de ander dat het toch wel heel spannend is. Wanneer de muziek vervolgens begint, verdwijnen die zenuwen echter al snel. Onze talenten stralen op het podium.

Top 3

De jury, gevormd door de raad van bestuur Jan-Evert Post en Sacha Ausems en kindjuryleden Casper en Laura, hebben het niet makkelijk.  Waar Kerim uitblinkt in zijn vliegenvlugge vingers over de piano, zingen Anne-Marthe en Juliette zowel in het Engels en Frans(!!) met synchrone dans moves en lijkt Mirde bijna te zweven over het podium. Of zijn de winnaars toch het nieuwe O’Gene trio die in koor een liedje van Marco Borsato zingen? Of Bregtje en Loes die samen als dansduo optreden? Gelet op originaliteit, leeftijd en act heeft de jury na vijf minuten overleg een eindoordeel. "Het was een zeer moeilijke keuze, eigenlijk bijna onmogelijk om te kiezen," aldus de jury.  

Daarom is er dan ook een gedeelde derde plaats voor Robin met haar vertolking van “Vergeet mij niet” en Anne Marthe en Juliette met “The Shape of you”. Op de tweede plaats staan Bregtje en Loes met hun dansact. De eerste plaats wordt gedeeld door de twee pianisten van de avond: Kerim en Logan. Klassiek en Jazz. Beiden prachtig in hun vliegensvlugge spel.  Trots met een big smile én medaille staan alle kinderen op het podium. Wie nou gewonnen heeft, dat maakt eigenlijk niet uit. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

Trots op al deze talenten!