Actueel

BSO Olympische spelen

27 juni 2018 - Nieuws

Kleurrijke, zelfgemaakte vlaggen markeren de opening van de BSO Olympische Spelen in de regio Midden-Brabant. Maar liefst 220 kinderen staan al ongeduldig te wachten totdat Jan-Evert Post, lid van Raad van Bestuur, samen met hulp van twee kinderen de vlag hijst. Vanaf dat moment gaat iedereen er vol voor! De BSO Olympische spelen zijn begonnen!

De categorieën zijn net iets anders dan bij de echte Olympische spelen, maar als we eerlijk zijn nog leuker! Hardlopen, ver springen, sprinten,  maar ook hindernissen, een echte dance battle en team spirit horen tot de categorieën vandaag in de Olympische spelen. Bij de spelen, eerder al georganiseerd door de regio Peel & Maas, draait het dan ook niet om wie individueel wint, maar juist om het teamverband.

Teamspirit

Het sportpark in Vught is de ideale setting voor de Olympische spelen. Bloedfanatiek staan de eerste sprinters al op de baan. Het startsignaal wordt gegeven en GO!! “Wat is de tijd?” “Hoe hebben we het gedaan?” vraagt Kai. De honger om te winnen is duidelijk aanwezig bij het team. Gekleurd in geel, oranje, paars, zwart, groen, legergroen, blauw en wit met franjes of stickers is elk team goed herkenbaar. Sommige met een aparte teamnaam of samenvoeging van twee BSO locaties. “Team groen voor de winst” , “Ketelbinkies!” wordt geroepen. Eén ding is duidelijk. Teamspirit is volop aanwezig!

Plezier

Het is dan ook moeilijk te schetsen wat de BSO Olympische spelen zo bijzonder maakt. Is het de vastberadenheid van het meisje die met nog een extra spurt over de finish komt, of de jongens van team Ketelbinkies die zelfs in de pauze nog hun strategie samen doornemen, of zijn het toch de geweldige dans battles? Het enthousiasme van de pedagogisch medewerkers die zelf mee dansen, hardlopen, aanmoedigen en soms zelfs samen de hindernisbaan lopen? De kinderen die na de lange afstand nog een keer rennen, want “hoe leuk is dat”.   Plezier is ook het belangrijkste. Even met het warme weer door het gras lopen waar de sproeier aan staat, is geen overbodige luxe. Water, appels en een lekker perenijsje vinden gretig aftrek. Het is warm, maar dat houdt de kinderen niet tegen. Met een glimlach van oor tot oor weer op naar het volgende onderdeel. Geweldig om te zien.

Om half vijf vindt de prijsuitreiking plaats. Sacha Ausems, onze voorzitter van Raad van Bestuur, benoemt het goed. Iedereen is vandaag een winnaar. De trots waarmee kinderen hun medaille in ontvangst nemen is hiervan het levende bewijs.

 

Toch nieuwsgierig wie onder andere een beker mee naar huis nam? Zie het lijstje hieronder. 

Categorie sprint:

BSO Bogiburcht/Ridderburcht

Categorie Dans Battle:

BSO Ketelbinkies

Categorie Hindernissenbaan:

BSO De Draken/Belhamels

Categorie Hardlopen:

BSO Kanjers/Dommelclub