Actueel

BSO Soepbattle

28 februari 2019 - Nieuws


Na weken soep-voorbereiding was het gisteren zover: de BSO soepbattle. Bedacht door de BSO-kinderen en georganiseerd in samenwerking met Gilde opleidingen in Weert is dit een prachtig voorbeeld hoe kinderen de gaafste dingen bedenken wanneer zij hier de ruimte voor krijgen.

De vergeten soep, vitaminebom-soep, pastinaak  met peer soep, zonder plastic soep en een heuse vastenaovend soep. Het zijn een paar voorbeelden van soepen die de jury, bestaande uit regiodirecteur Sander Pommé en twee leerlingen van Gilde opleidingen mocht proeven. Ook de andere kinderen mochten door middel van een post-it stemmen op hun favoriete soepen. De zaal rook dan ook verleidelijk naar allerlei heerlijk geurende soepen. Met een soeplepel bij de hand werd zo de ene soep na de andere gekeurd.

De afgelopen weken zijn de kinderen op de BSO druk bezig geweest. Gelet werd op smaak, presentatie, samenwerking en originaliteit. Elk team presenteerden daarom niet alleen hun soep, maar ook een film over hoe de soep tot stand is gekomen. Daarbij pakte het ene team nog grootser uit dan de ander. Zo presenteerde het team de koninginnensoep volledig in koninklijke kledij. Spannend vond iedereen het wel. Welke soep is de lekkerste en welke is het meest origineel? Terwijl de jury in beraad ging, werd door de kinderen buiten lekker gespeeld. Ook daar speelde het weer prachtig mee.

De samenwerking met Gilde-opleiding om de BSO-soepbattle te organiseren verliep helemaal SOEP-el en proeft naar meer. Ook de eerstejaars-jurleden vonden het spannend, maar namen hun taak uiterst serieus.

De winnaars op een rijtje:

  • BSO Watchout, samenwerking
  • BSO Waterval, presentatie
  • BSO Honkzes, originaliteit
  • BSO Hippe heide, smaak