Actueel

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen!

24 januari 2018 -

Meer dan 130 peuters van verschillende Kinderopvang Humanitas locaties in de gemeente Zevenaar luisterden bijna ademloos naar Sacha Ausems, voorzitter raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas. Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen (24 januari- 3 februari) bij Kinderopvang Humanitas met de aftrap in Zevenaar officieel begonnen.

In het Musiater in Zevenaar was iedereen er om stipt 9 uur helemaal klaar voor. Klaar voor het spannende verhaal “Sssst de tijger slaapt”. Sacha Ausems, onze voorzitter Raad van bestuur las met veel enthousiasme het boek voor. Geschminkt als de tijger uit het boek bracht Sacha, met gehaakte figuurtjes uit het boek als trouwe figuranten, zo het boek tot leven voor de peuters. Wat was dat leuk! Ook na het voorlezen van het boek konden kinderen geschminkt worden als de tijger uit het boek en lekker dansen op ‘tijgermuziek’. En nog een keertje voorlezen deed Sacha natuurlijk maar al te graag.

Nationale Voorleesdagen bij Kinderopvang Humanitas

De komende dagen wordt op veel van onze locaties extra aandacht besteedt aan voorlezen. Zo komt bij verschillende locaties de burgemeester of wethouder voorlezen, opa’s en oma’s op bezoek met een verhaal om voor te lezen, wordt de plaatselijke bibliotheek bezocht en worden diverse interactieve voorleesmomenten georganiseerd. Voorlezen is deze week nog leuker dan normaal!

Belang van voorlezen

(Voor)lezen is iets waar we dagelijks aandacht aan besteden in elke leeftijdsgroep. We weten namelijk uit ervaring dat het niet alleen ontzettend leuk is, maar dat het taalvermogen zo een stimulans krijgt. We zien niet alleen dat voorlezen een positief effect heeft op de woordenschat, spelling en tekstbegrip, maar ook dat ze heerlijk kunnen wegdromen in de fantasiewereld van het boek.

Weten wat voor activiteiten we allemaal organiseren in deze week? Vraag er naar bij een locatie in jouw buurt.