Actueel

Hartje Winter: bootcamp!

11 februari 2019 - Nieuws

De afgelopen weken stond Hartje Winter centraal op onze locaties. Want buitenspelen kan je altijd, juist in de winter. BSO Outdoor is daar een prachtig voorbeeld van. Daar is eigenlijk elke dag Hartje Winter. Als afsluiter van #HartjeWinter gingen we daarom op bezoek bij BSO Outdoor, waar samen met andere bso's een heus Bootcamp plaats vond.

Bootcamp

Trappelend van ongeduld stonden de kinderen al in de startblokken. Klaar voor een heus Hartje Winter Bootcamp.  Levend stratego, klimmen, fitnessen met heuse boomstammen. De natuur is met een paar hulpmiddelen omgetoverd naar een ware sportieve beleving. Springen van stronk naar stronk, samenwerken om veilig over de boomstammen te lopen en vooral heel veel plezier hebben. Dat is zo mooi aan spelen in de natuur. Met een beetje fantasie is alles mogelijk.

Outdoor BSO

Bij de Outdoor BSO is het eigenlijk elke dag Hartje Winter, vertelt Daisy Frost, pedagogisch medewerkster bij Outdoor BSO Rijen. Outdoor. Dat is de kracht van de bso. De natuur is de meest uitdagende plek vol uitdagingen. Hier leren de kinderen de natuur, zichzelf en elkaar kennen. Zo leren ze de seizoenen kennen en zien ze wat er met de natuur gebeurt in de winter, lente en herfst. Alle medewerkers van de outdoor BSO zijn pedagogisch opgeleid en hebben veel affiniteit met de natuur. Ze dragen de kinderen respect voor de natuur bij en dragen zo bij aan hun duurzame en milieubewuste ontwikkeling