Actueel

Hartje Winter in de sneeuw! BSO Outdoor vertelt.

25 januari 2019 - Nieuws

Naar buiten gaan! Dat staat bij de Outdoor BSO letterlijk centraal. Tijdens Hartje Winter kijken we daarom mee in de activiteiten die zij organiseren. Deze week verschillende manieren van vuur maken en natuurlijk sneeuw!

Hoog bezoek van de kinderen van BSO Skoebikids deze week!  Samen met de kinderen van de Outdoor BSO hebben zij gekeken naar de verschillende manieren van vuur maken. Een aanmaakblokje is natuurlijk de makkelijkste manier om vuur te krijgen, maar weet je dat je op nog véél meer manieren vuur kan maken? Werken de stokjes, gevonden in de natuur of zijn ze toch te nat? Geweldig om te kijken hoe het vuur langzaam aan gaat. En als het vuur eenmaal brandt is het ideaal om lekkere knakworsten te roosteren op het vuur  en als toetje een heerlijke marshmallow.

Sneeuw!

De natuur gaf ons een prachtig cadeau deze week. Sneeuw!!  Sleeën, sneeuw engelen maken en sneeuwballen gooien. De ogen van kinderen gaan bijna letterlijk glimmen van de sneeuw. Even lekker rond kuieren in de sneeuw, hier en daar voelen én proeven. Ballen maken en merken dat de sneeuw van deze week minder goed plakt. Eén grote ontdekkingstocht!

Over de Outdoor BSO

Op de Outdoor BSO spelen kinderen het jaar door buiten. De outdoor BSO is een plek vol uitdagingen. Hier leren de kinderen de natuur, zichzelf en elkaar kennen. Zo leren ze de seizoenen kennen en zien ze wat er met de natuur gebeurt in de winter, lente en herfst. Alle medewerkers van de outdoor BSO zijn pedagogisch opgeleid en hebben veel affiniteit met de natuur. Ze dragen de kinderen respect voor de natuur bij en dragen zo bij aan hun duurzame en milieubewuste ontwikkeling.