Actueel

Kidsrun Enschede: de marathonlopers van de toekomst

24 april 2018 - Nieuws

Een warm, bijna tropisch zonnetje. Afgelopen zondag was een prachtige dag voor de jaarlijke Kinderopvang Humanitas SKE Kidsrun waar ruim 2400 kinderen aan deelnamen. Wat een prestatie!

Met een temperatuur van 27 graden was het zondag echt warm tijdens de 50e editie van de Marathon Enschede. Mooi voor de toeschouwers, uitputtend voor de deelnemers, maar wat een sfeer. Hoe leuk en geweldig de 50e editie ook was, stiekem vinden wij toch de Kinderopvang Humanitas SKE kidsrun het leukste moment van de dag. Verspreid over 9 startpunten in de stad Enschede namen 2400 kinderen deel aan de SKE Kidsrun. Ook kinderen van onze locaties stonden in de startblokken. Klaar om hun sporttalenten te tonen.  

Klaar voor de start, af!

Om 15.45 uur verzamelt een delegatie kinderen bij de start. Klaar om deel te nemen aan de laatste Kidsrun van de dag. 1000 meter. Midden in het centrum, op dezelfde plek waar net enkele minuten daarvoor de laatste deelnemer aan de marathon uitgeput is binnengekomen. Ook van onze locaties staan ruim 40 kinderen erbij. Maureen Hofstede, locatiemanager bij Kinderopvang Humanitas, regio SKE geeft het startschot. Samen met ouders en familie, vriendjes of alleen. Een vastberaden 5 jarige of de gedreven 12 jarige. Er is een grote variatie in het aantal deelnemers. Op de gezichten van de kinderen zie je de spanning voor de wedstrijd. Klaar voor de start? Af! Vanaf dat moment lijkt het alsof de bekendste marathonlopers van de stad aan het rennen zijn. Ouders rennen mee, moedigen aan. Er wordt geklapt, gejoeld. Honderden mobiele telefoons om dit moment vast te leggen. Het is bijna broeierig warm, maar bij de deelnemers zie je vooral de gretigheid om over die streep te komen. Dan is het zover: de eerste deelnemer finisht. Vanaf dat moment hoor je minutenlang alleen nog maar oorverdovend geklap. Eén voor een komen de toppers binnen. Geweldig die sfeer die er dan heerst. Wat een prestatie, wat een trots!

De voorzitter van Stichting Marathon Enschede Joop Hassink verwoordt het wellicht nog het beste. “Dit is de toekomst die je hier ziet rennen. En dat is prachtig om te zien.”