Actueel

Kinderen denken mee- In de praktijk bij BSO Het Kwetternest

16 november 2017 - Nieuws

Buitenschoolse opvang bij Kinderopvang Humanitas is vrije tijd. Tijd om even heerlijk bij te komen van een lange schooldag. Maar ook tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Leren koken, sporten, ontdekken welke talenten je als kind allemaal hebt. De mening van kinderen staat in alle activiteiten centraal.

BSO het Kwetternest, een kleine buitenschoolse opvang locatie in Goor is hier een voorbeeld van. Dagmar, al vier jaar lang het vaste gezicht van BSO het Kwetternest heeft bij binnenkomst alles al klaar gezet. Wanneer de kinderen aan tafel zitten, wordt samen de dag doorgesproken. Dagmar licht toe “ik bereid altijd een aantal activiteiten voor, maar de kinderen kiezen zelf. Sommige willen zelf spelen, maar anderen genieten ervan om samen te knutselen of buiten te voetballen”

Het zijn juist de onverwachte, zelfbedachte activiteiten door kinderen waar Dagmar ontzettend van geniet. “De activiteiten die kinderen bedenken- geweldig. Kinderen zeggen vaak als eerste ‘ dat zal toch wel niet mogen’. Daar geloof ik niet in, laat maar dat idee horen”, zegt Dagmar. “Ik vraag ze hoe ze het willen aanpakken. Stap voor stap bedenken de kinderen wat ze allemaal nodig hebben. Soms is een idee in uitvoering gewoon echt niet mogelijk, maar dan komen de kinderen zelf tot deze conclusie. De activiteit ‘hutten bouwen’ is zo bijvoorbeeld helemaal door de kinderen- en een klein beetje hulp van mij- tot stand gebracht. Beginnend bij het regelen van de materialen bij de bouwmarkt tot het samen bouwen van de hutten. En gaaf dat het eindresultaat was” zegt Dagmar enthousiast.

Dat kinderen weten dat ze gehoord worden, staat elke dag weer centraal bij Dagmar. Niet alleen bij BSO Het Kwetternest maar bij elke buitenschoolse opvang locatie van Kinderopvang Humanitas.