Actueel

Kinderopvang Humanitas lanceert nieuw BSO-concept

29 augustus 2018 - Nieuws

Vanaf het schooljaar 2018-2019 is Kinderopvang Humanitas met een nieuw BSO-concept gestart. Kinderen van vijf basisscholen in Rotterdam krijgen voortaan iedere dag ‘eisvrij’. Het betekent dat zij na school hun eigen buurt en stad ingaan en kijkjes achter de schermen krijgen bij allerlei bedrijven en instellingen. Zo leren zij hun omgeving kennen en ontdekken de kinderen wat ze leuk vinden. Aan het eind van de dag worden ze thuisgebracht. Honderden bedrijven en instellingen werken mee.

Voor jong en oud

 Kinderopvang Humanitas introduceert ‘eisvrij’ als alternatief voor de traditionele buitenschoolse opvang. Ze speelt daarmee in op de behoefte van kinderen om zich te ontwikkelen door op ontdekkingstocht te gaan, te onderzoeken hoe de wereld werkt. Die behoefte begint al klein in de box, maar wordt steeds groter: van de bakker om de hoek steeds verder de wereld in. Met ‘eisvrij’ hebben kinderen van 4 – 12 jaar volop kans om te ontdekken en ervaren.

Eisvrij neemt kinderen mee op avontuur in hun buurt en stad en is elke dag op een andere verrassende en interessante plek te vinden. Zo leren kinderen hun omgeving kennen, maken nieuwe vrienden en ontdekken hun vaardigheden, interesses en talenten. Eisvrij is hét alternatief voor de traditionele buitenschoolse opvang. Wie eisvrij heeft, gaat lekker veel naar buiten! Van ravotten op een eiland tot een band verwisselen in de garage en boodschappen doen voor de bejaarde mevrouw in de wijk. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast is er volop ruimte voor ontspanning. De zolder van de Vierambachtsschool in Rotterdam dient als uitvalsbasis en als plek om tot rust te komen.

Thuisbrengservice

Met ingang van schooljaar 2018-2019 is eisvrij vanaf vijf basisscholen in Rotterdam Delfshaven rechtstreeks beschikbaar voor ouders. Deze scholen zijn: Mullerpier, Vierambacht, RK Maria, Emmaus en Montessori. Kinderen worden opgehaald van school en thuisgebracht in een begrensd gebied in Nieuwe Westen, Middelland, Delfshaven en Lloydkwartier.