Actueel

Koud? Welnee, het is Hartje Winter!

16 januari 2019 - Nieuws

Te koud om buiten te zijn? Nee hoor, juist in de winter is het ontzettend leuk om buiten te spelen. Daarom staat in samenwerking met IVN Natuureducatie Hartje Winter centraal. Op bezoek bij BSO YoYo kijken we mee, terwijl zij Hartje Winter vieren.

“Jongens we gaan naar buiten!” zegt Patricia Broeders, pedagogisch medewerkster bij BSO YoYO.  Vol enthousiasme staan de kinderen al klaar. De één draagt wat blokjes hout, de ander draagt de pan naar buiten en zo worden de spullen mooi verdeeld. Vol ongeduld staat één van de kleinste van de groep te wachten. Ook hij mag wat hout naar buiten dragen.  Vandaag wordt er buiten gekookt!

Hartje Winter is voor de kinderen bijna magisch. Op het schoolplein is volop natuur te vinden, als je maar goed kijkt. De fantasie van kinderen is hierin eindeloos. Een tak wordt zo omgetoverd tot zwaard om mee te duelleren of om het vuur samen met de pedagogisch medewerkers nog iets op te stoken.  Niels (4 jaar) blijft met open mond toekijken. Vol verrukking, vol magie en verwondering. Het is zijn tweede dag bij de BSO, maar wat is dat allemaal gaaf! Bij het vuur liedjes zingen, even op en neer rennen en dan weer lekker bij het vuur soep eten.  

 Koud? Welnee, het wordt zelfs warm met al dat plezier.

Nieuwsgierig naar hoe én waarom wij Hartje Winter vieren? We vertellen je het graag in dit filmpje.