Actueel

Modder, modder en nog eens modder tijdens MudManiacs Run

19 juni 2017 - Nieuws

Klokslag half tien stonden de eerste deelnemers al in de startblokken. Maar liefst 350 deelnemers namen deel aan het parcours van MudManiacsRun afgelopen zaterdag. En wat voor een parcours! Over een boomstam klimmen, een sliding maken door een modderglijbaan, een houten muur beklimmen, een glibberbrug over en zwemmen in een moddersloot. Het zijn slechts een paar van de hindernissen tijdens het evenement. Bij alle hindernissen stond maar één ding centraal: Modder!

Familie centraal

Vaders, moeders, ooms, tantes en zelfs een opa  namen samen met de kinderen deel aan MudManiacs, georganiseerd door Kinderopvang Humanitas. Het evenement gehouden in Outdoor Valley Bergschenhoek, was dan ook een echt familie evenement. In het begin nog brandschoon,  sommige zelfs moedig met een witte broek, werd het al snel een waar blubberfestijn. Bijna onherkenbaar modderige benen, gezichten en lichaam. Af en toe werd met de hand even het gezicht schoon gewreven en dan was het doorgaan naar de volgende hindernis. Schoon blijven was absoluut geen optie. Lieftallige jongens en meisjes werden opeens stoere bikkels, zwemmend in het modderwater, klauterend over bruggen en onder het net. Wanneer het even wat moeilijker was,, stond een team van Kinderopvang Humanitas samen met papa’s en mama’s klaar om te helpen.

‘Zo vies ben ik nog niet’

Moeders, vaders, klein of al wat groter.  Iedereen ging de uitdaging aan. De jongste deelnemer van net 1 jaar, nam verrassend genoeg al voor de tweede keer deel aan Mudmaniacs. In een gesprek met het gezin licht de moeder toe: ‘vorig jaar heb ik samen met zijn grote broer deelgenomen. Waar eerst de gedachtegang was: modder, is dat wel zo leuk, werd mijn man op een gegeven moment zo enthousiast dat hij er met de wandelwagen achteraan is gerend’. Dat enthousiasme is ook niet gek. Want wat was het een fantastische dag. Grijzende jongetjes renden nog een extra rondje onder het credo ‘‘zo vies ben ik nog niet’ en persoonlijke records (7x) werden gevestigd.

De uitspraak die dan ook centraal stond aan het einde van de dag: Volgend jaar weer?