Actueel

Ontdekdag Midden-Brabant groot succes

17 oktober 2018 - Nieuws

Op 16 oktober delen een twintigtal pedagogisch medewerkers hun talent tijdens de jaarlijkse Ontdekdag van Noord-Brabant. Zo’n 300 BSO kinderen volgen allerlei workshops, van hiphop-les en karate-training tot karaoke. Ieder kind ontdekt nieuwe talenten.

Yoga, bootcamp en kookles

Bovenin school is een sfeervolle zolder ingericht met kleurige yogamatjes. Daarop staan kinderen van BSO De Buitenkans. ‘Laat je voeten staan en buig nu naar voren,’ zegt de yogajuf. ‘Zó, dat voel ik!,’ roept een van de jongens terwijl hij zijn lijf naar voren buigt en omkiepert. Er wordt ingetogen gegiecheld. De kinderen zijn ontspannen en serieus bezig met de les. Door het glas-in-lood vallen kleurige zonnestralen naar beneden op hun gezicht. Als toetje mogen de kinderen een leeuwenpose aannemen en wordt er hard gebruld. Wat een energie komt er vrij!

Je talent delen

In een andere ruimte worden er flinke trappen uitgedeeld tegen kussens onder luid ‘Peng!’ en ‘Boem!’ geroep. ‘Keurig, netjes’ zegt de instructeur terwijl hij goedkeurend langs de vier oefengroepjes karate wandelt. Aan de andere kant van de gang worden echte kunstenaars uitgedaagd om out-of-the-box met verf te werken. Bijvoorbeeld met hun voeten of door te spetteren met een kwast. Ondertussen deelt een van de organisatoren, locatiemanager Silvia Broeken, haar passie voor handlettering. ‘Wat leuk gemaakt zeg!’ zegt Silvia tegen een meisje dat haar kunstwerkje laat zien. ‘Zo’n workshop handlettering,’ vertelt ze, ‘is gewoon héél leuk om de kinderen kennis mee te laten maken.’

Groot succes

Ondertussen lopen kinderen rond met lekkere hapjes die zelf zijn klaargemaakt . ‘Bijna alle workshops worden gegeven door pedagogisch medewerkers die hun talent willen delen,’ vertelt Silvia trots. En dat is te zien, in elk klaslokaal straalt de passie ervan af. In de slijmworkshop worden bijvoorbeeld allerlei slijmvarianten gemaakt, van knetterslijm, tot fluffy slijm, chocoladeslijm en zelfs bubbel slijm. Het lijkt wel een wetenschappelijk experiment. En buiten gaat de Outdoor BSO met de kinderen het bos in om hen te leren hoe je met een zakmes werkt. Wat een leuke en geslaagde dag!