Actueel

Oost-Gelderland gaat water sparen!

23 november 2018 - Nieuws

Op vrijdag 23 november gaven de BSO-kinderen van Kinderopvang Humanitas het startschot voor WaterSpaarders in Oost-Gelderland. Vol enthousiasme zijn BSO’s op locatie al aan de slag gegaan om mooie acties te bedenken. Het Watermuseum in Arnhem was in alle opzichte een ideale plek om het project te starten.

Tijdens de kick-off doen de kinderen volop ideeën op over hoe je water kunt besparen. Daarnaast krijgen ze een rondleiding door het Watermuseum en leren ze alles over het vloeibare goedje. “We vinden het ontzettend leuk om deel te nemen,” vertelt locatiemanager Mieke Nillissen. “De kinderen onderzoeken zelf hoe ze het project vorm kunnen geven.” Daarbij zoeken ze antwoord op vragen als: “Hoe ga je om met water?” en “Wat kun je allemaal doen om water te besparen?” WaterSpaarders is gericht op de 7+ BSO, maar de kinderen en pedagogisch medewerkers kijken samen naar hoe ze de activiteiten eenvoudiger kunnen maken. “Zo kunnen de jongere kinderen ook deelnemen,” zegt Mieke.  

Elke BSO heeft een of twee afgevaardigden die naar Arnhem kwamen. “Zij verwoorden wat ze geleerd hebben naar hun locatie zodat ze anderen kunnen enthousiasmeren,” legt Mieke uit. “Samen werken de kinderen het project dan verder uit, het initiatief kom echt vanuit hen zelf.” De kans om als regio deel te nemen aan WaterSpaarders wordt met open armen ontvangen. “We hebben er echt heel veel zin in. WaterSpaarders komt op een tijdstip waarop water een hot item is. De droogte leeft in deze regio heel erg. Alle sloten zijn leeg en er zijn veel vissen doodgegaan. Natuurlijk los je dát probleem met WaterSpaarders niet op, maar het creëert wel een stukje bewustwording. En alle kleine beetjes helpen.”

startdatum 1 december

Vanaf 1 december starten alle BSO's in de regio met het project Waterspaarders. Meer weten over het initiatief WaterSpaarders en hoe je water kan besparen? Kijk op waterspaarders.nl voor meer informatie en meld je ook  aan als WaterSpaarder!