Actueel

Peuters aan de wandel!

8 juni 2018 - Nieuws

Meer dan 15 locaties en maar liefst 1200 peuters deden de afgelopen weken mee aan de Peuterwandelvijf- of in sommige gevallen vier- daagse. Zevenaar, Lobith, Goirle en Noordwijk. Het zijn maar een paar van de plaatsen waar locaties actief zijn met een heuse peuterwandeltocht. Ook bij Kinderdagverblijf De Kinderkorf en Peuteropvang Engel&Bengel. Vandaag vond daar de intocht plaats.

“Wij lopen de vijfdaagse” wordt enthousiast gezongen door Trudy, pedagogisch medewerker bij Peuteropvang Engel & Bengel. Het beetje regen dat valt, lijkt de jonge deelnemers dan ook niet uit te maken. Aan het einde van de tocht krijgen ze immers een medaille. Net als bij de ‘echte avondvierdaagse’. Vastberaden lopen ze samen met trotse papa of mama, opa en oma of gezellig  met de pedagogisch medewerkers. “Na 4 dagen zonneschijn is het een beetje jammer dat juist op de dag van de intocht het somber weer is,” vertelt Puella Buil, locatiemanager bij Kinderdagverblijf de Kinderkorf en Peuteropvang Engel & Bengel. Een ouder die vorig jaar ook heeft meegelopen stelt gerust “ach dat was vorig jaar ook al zo, het wordt traditie”.

Stempelpunt

Die traditie lijkt er hoe dan ook te komen. Elk jaar doen steeds meer locaties binnen Kinderopvang Humanitas mee met een eigen vier- of vijfdaagse. De peuterwandelvijfdaagse is, behalve natuurlijk de afstand vergelijkbaar met de ‘echte avondvierdaagse’. Ook hier hebben de peuters een deelnemers-T-shirt aan en een heuse stempelkaart met stempelpunten.

Zo ook bij het Gasthuis Sint Jan De Deo. Twee dames van 92 jaar zitten er al helemaal klaar voor. “Zo, jij hebt al veel stempels!” vertellen ze met glimlach met de stempel in de aanslag. Met een zelfde glimlach nemen de peuters de stempelkaart in ontvangst. De één ietwat verlegener dan de ander, maar het gevoel van verbondenheid ontstaat zo in een klein moment. Ook dat is wat de peuterwandelvijfdaagse zo mooi maakt. Verbinden in de wijk. Jong en oud samen in gesprek. Samen lopen. Samen met ouders, grootouders, pedagogische medewerkers.

Erehaag

Om kwart voor elf is het dan zover. Het moment suprême. De peuters lopen de laatste meters langs een erehaag van familieleden. Trots nemen ze de medailles en bloemen in ontvangst. De peuterwandelvijfdaagse zit er weer op. Wat een prestatie!