Actueel

Peuters nemen deel aan Boels Mini-Ladies tour

31 augustus 2018 - Nieuws

Iets na half vier uur staan twintig peuters van Kinderopvang Humanitas in de startblokken met hun loopfiets. Zij nemen deel aan de Boels Mini-Ladies tour in de gemeente Weert. Voor het jong aanstormend talent van tien van onze locaties in Weert de uitgelezen kans om te laten zien wat ze kunnen. Zit hier de volgende Annemiek van Vleuten of Amalie Dideriksen tussen?

Beweging is gezond

Beweging is voor alle kinderen ontzettend belangrijk als onderdeel van een goede ontwikkeling en gezonde levensstijl. Daar zijn Kinderopvang Humanitas en VanSchijndel advies, die alle fietsjes heeft klaargemaakt, het roerend over eens. De peuters zijn al weken aan het trainen voor de grote Boels Mini-Ladies Tour, sommige zelfs op vakantie! “Ik wil een Trof-fee” geeft één van de deelneemsters aan. Wanneer de dames vol concentratie aan de start staan, zie je een heel aanmoedigings-comité. Ouders en grootouders, jongens en meiden, pedagogisch medewerkers staan ook vol enthousiasme langs de kant. Ook zij zijn de afgelopen weken druk geweest met het maken van spandoeken, mee trainen en moedigen elk rondje steeds harder aan.

Tien rondjes fietsen, dat is de opdracht. Na een paar ronde zie je bij sommige deelnemers de vermoeidheid beginnen toe te nemen, de bochten worden iets minder strak genomen en in een enkel geval zelfs uit de bocht.  De winnares van de Boels Mini-Ladies tour, Liv stapt na een kleine valpartij gewoon weer op haar loopfiets en weet zelfs de Eerste prijs te behalen. Dat is pas doorzettingsvermogen! Toegegeven een beetje beduusd nog, maar razendsnel komt ze over de finish. Dat moet ook wel, want wat zijn alle dames fanatiek. Ook Amber, die tweede wordt en Caitlin, derde, zijn trots op hun finale-plaats. Bij het foto-moment is het dan ook wel even moeilijk om even een momentje niet naar de prachtige beker en medaille te kijken.  

Huldiging

Een paar minuten voordat de dames van de grote Boels Ladies Tour kwalificeerden, staan de winnaressen van de mini ladies tour al op het podium. Dat is toch wel heel gaaf! Vol trots met hun trofee en medaille in de hand. Even alvast oefenen voor het grote moment straks. Wanneer de winnaressen van de grote Boels Ladies Tour in Weert gehuldigd zijn, is dan ook eindelijk het moment voor onze winnaressen. Dat is toch wel indrukwekkend, onder toeziend oog van honderden mensen gehuldigd worden. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

#trots