Actueel

Raad van Kinderen geeft strategisch advies

20 november 2017 - Nieuws

Kinderopvang Humanitas richt in samenwerking met Missing Chapter Foundation een eigen Raad van Kinderen op. Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind geven zij het startschot van dit adviesorgaan. Kinderen vanaf 10 jaar, die in de buitenschoolse opvang zitten, gaan de Raad van Bestuur inspireren met creatieve ideeën en frisse adviezen over onderwerpen die er echt toe doen. De Raad van Kinderen is voor Kinderopvang Humanitas een verdere verrijking van de kinderparticipatie die al jaren is verankerd in de organisatie. Zo zijn lokale kinderraden en een centrale kinderraad al een aantal jaren actief. De Raad van Kinderen is een welkome en nuttige aanvulling.

De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter. De stichting is in 2010 opgericht door Prinses Laurentien en zorgt ervoor dat kinderen structureel meedenken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Prinses Laurentien: “Kinderparticipatie zit in het DNA van Kinderopvang Humanitas. Net als wij geloven zij in de inventiviteit en creatieve denkkracht van kinderen. We zullen Kinderopvang Humanitas met veel plezier ondersteunen en ik kijk uit naar de eerste resultaten.”

In dialoog met bestuurders van Kinderopvang Humanitas
Bestuurders van Kinderopvang Humanitas zullen de Raad van Kinderen steeds een strategische vraag voorleggen, die de kinderen op hun eigen creatieve en onbevangen manier gaan onderzoeken. Vervolgens dragen zij ideeën en aanbevelingen aan waar de organisatie mee aan de slag gaat. Sacha Ausems, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas: “Wij zijn trots op onze Raad van Kinderen die echt met ons gaat meedenken en meebeslissen. We zien meerwaarde in de creativiteit van kinderen en de manier waarop zij naar de wereld kijken. Samen geven we de toekomst van onze organisatie vorm.”
 
Kinderparticipatie als speerpunt
Kinderparticipatie is al jaren een van de speerpunten van de pedagogische visie van Kinderopvang Humanitas, met 18.000 kinderen een van de leidende kinderopvangorganisaties van Nederland. Kinderen bepalen op alle 350 locaties aan welke activiteiten ze deelnemen en worden actief betrokken bij het opzetten en invullen van het programma. Eerder kregen zij al de mogelijkheid inspraak te leveren in een lokale, regionale of centrale Kinderraad. Met de oprichting van een aanvullende Raad van Kinderen krijgen de kinderen een extra stevige stem op bestuurlijk niveau en de kans om structureel mee te denken over strategische thema’s die van belang zijn voor alle locaties van Kinderopvang Humanitas.