Actueel

Ready, set, actie: een dag filmen bij BSO Overlaat/De Kameleon

9 augustus 2017 - Nieuws

Met een bezem als geluidshengel wordt vakkundig ‘het geluid’ opgenomen door de geluidsman. Even een korte blik naar de cameraman. Een knik volgt. Ook hij is er klaar voor. De presentatoren zijn in positie. Het programma “Zomer in Lobith-Tolkamer” kan van start gaan.

Regisseur Egon Voorn en presentator Eric Schuurman waren afgelopen week op bezoek in Lobith om kinderen uit te leggen hoe dat nu werkt, een programma voor de televisie maken. Geboeid luisteren de kinderen en stellen vragen zoals ‘Waar moet je op letten bij het filmen? Wat voor soort vragen stel je aan je gasten?’ Als ware professionals kijken ze naar de opstelling van de ‘set’ om deze vervolgens toch nog aan te passen. Ze gaan immers voor het beste beeld. Regina, pedagogisch medewerker bij BSO Overlaat/De Kameleon blikt met plezier terug. “Het was mooi om te zien hoe serieus kinderen hier te werk gingen. Ze stelden open vragen, letten op de achtergrond of het geluid goed was en hebben zelfs aan het decor gewerkt. Leuk toch?”.

Talenten ontdekken voor een goed doel

Het programma “ Zomer in Lobith-Tolkamer” is een onderdeel van het jaarthema “Ontdekken van talenten”, dat dit jaar centraal staat tijdens activiteiten. Ook in de zomervakantie worden daarom allerlei workshops georganiseerd op wens van de kinderen. Zo is er al eerder een fotografie-workshop georganiseerd, maar ook muziekworkshops, kickboks les, sport of karaoke. Sommige genieten van een show presenteren, kunstjes met een voetbal te laten zien, andere vinden het leuker om achter de schermen een mooi decor te maken of mooie foto’s te maken. Ieder kind krijgt zo de mogelijkheid om te ontdekken wat hij/zij leuk vindt om te doen en deze talenten te etaleren. Op initiatief van de kinderen wordt aan het einde van het jaar een grote benefiet- talentenshow gegeven. De gehele opbrengst gaat naar het KWF-fonds, het goede doel gekozen door de kinderen.