Actueel

Regionale Kids Kookbattle: meesterkoks aan het werk

29 september 2017 - Nieuws

Met prachtig aangeklede tafels waarop de lekkerste hapjes stonden, streden maar liefst achttien BSO’s in de regio Oost-Gelderland om de titel in de eerste Kids Kookbattle van Kinderopvang Humanitas. En wat was het allemaal heerlijk..

Hartige cupcakes, pizza bonbons, Oreo cake, zwanen soesjes , croissantjes, Turkse koekjes, fruit spiesjes, bananen pannenkoekjes, kleine appeltaartjes en heerlijke gezonde tomatensoep. Het zijn een paar voorbeelden van de smakelijke hapjes die kinderen voorschotelden aan de jury. Met foto’s en zelfs een heuse PowerPoint presentatie toonden de kinderen vol trots hoe hun meesterwerken tot stand zijn gekomen.

Lettend op smaak, presentatie, en participatie proefden en bekeken de vakjury, onder leiding van Frank Sprenkelder, regiodirecteur Lillian Beuting en regiopedagogen Saskia en Dorine, alle inzendingen. Met zoveel heerlijkheden was dat een hele klus. 'Zwanensoesjes die nog beter waren gelukt dan in “Heel Holland Bakt”, "heerlijk gezonde tomaten soep vol van smaak” waren een paar kreten die de jury slaakten.

Kinderen bepalen de winnaar

Tussen al die inzendingen DE winnaar kiezen was bijna onmogelijk. Het is daarom ook maar goed ook dat de kinderen zelf de doorslag gaven. Met een eervolle vermelding voor de tomatensoep voor BSO Donderstralen, sleepten BSO Kameleon en BSO Overlaat de eerste prijs in de wacht van 75 euro. BSO De Flierefluiters en BSO Keigave Kids wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs van 50 en 35 euro. Alle deelnemers kregen voor hun inzending een attentie van 15 euro. Met dit geldbedrag mogen de kinderen iets leuks doen op de buitenschoolse opvang.

Regionale kinderraad Kinderopvang Humanitas

Het idee voor de eerste regionale Kook Battle is ontstaan vanuit de regionale kinderraad in Oost-Gelderland. Tijdens de regionale kinderraad gaat Lillian Beuting, regiodirecteur Oost Gelderland bij Kinderopvang Humanitas, in dialoog met de kinderen over “hun BSO”. Dit keer kozen zij samen voor een andere vorm, waarbij kinderen niet alleen over de BSO spraken, maar ook hun kook en decoratie-talenten toonden. Superleuk én zeker voor herhaling vatbaar!