Actueel

Samen wandelen voor een gezonde leefstijl

1 juni 2018 - Nieuws

Elke dag 2,5 of 7,5 km lopen. Vier dagen lang. Samen aandacht besteden aan een gezondere leefstijl. Gezonde voeding en beweging voorop, maar vooral samen plezier te hebben. Dat is de gedachte van de eerste editie Avond4daagse Landgraaf waar Kinderopvang Humanitas aan deel nam.

Vandaag was de afsluiting van de Avondvierdaagse in Landgraaf. Een bijzondere eerste editie waar Kinderopvang Humanitas graag aan mee heeft gewerkt. Op de eerste plaats, omdat we geloven in een gezondere levensstijl voor kinderen mét aandacht voor gezonde voeding en beweging én vooral plezier. Maar ook omdat we trots zijn op één van de organisatoren van deze Avond4Daagse. Een moeder van drie jongens met een wens om een gezondere levensstijl te promoten. Een moeder die spontaan bedacht om in Landgraaf ook een Avond4Daagse te organiseren, het indiende als burgerinitiatief en samen met Marco Reumkens, coördinator Gezonde basisschool van de Toekomst bij basisschool Wereldwijs een eigen stichting hiervoor oprichtte. Een moeder die wij bij Kinderopvang Humanitas kennen als één van onze collega’s, Judith Wintjens, locatiemanager bij SportBSO Tieners &Co en Tussen schoolse Opvang-coördinator bij de Gezonde Basisschool van de Toekomst

Eerste editie groot succes.

Na maanden van voorbereiding, overleg met allerlei partijen waaronder Kinderopvang Humanitas en de gemeente was het afgelopen maandag eindelijk zover. De start van de Avondvierdaagse. Spectaculair geopend door o.a. Telekids presentatrice Ingrid Jansen namen ruim 700 deelnemers deel aan de 2,5 of 7,5 kilometer wandeling door de gemeente. Ouders met kinderen, collega’s en vrienden. Enthousiast liepen ze allemaal mee en stempelden ze hun wandelkaart af bij de meldpunten. Code Oranje op de tweede wandeldag gooide roet in het eten. Veiligheid voorop werd de tweede wandeldag geannuleerd. Jammer, maar de enthousiaste wandelaar hield het niet tegen. De derde dag stonden alle deelnemers  weer in de startblokken. Samen, dat is het credo. Samen plezier en samen gezond. GE-WEL-DIG om te zien!

Het belang van samen

Judith over de Avond4Daagse: “Het is meer dan wandelen alleen. Je bent daarmee natuurlijk gezond bezig, maar het is vooral belangrijk dat je het samen doet.”  Marco vult aan:  “Het gaat ook om de fun. Dat samen doen zie je altijd bij kinderen, bijvoorbeeld op het schoolplein, want samen is gewoon veel leuker. En dat zie je”

Kinderopvang Humanitas ondersteunt de samenwerking bij de stichting Avond4Daagse Landgraaf. De Avond4daagse Landgraaf verbindt daarom op de afsluiting twaalf belangrijke spelers op het gebied van gezondheid die gezamenlijk het verschil kunnen maken. Samen ondertekenden zij de pledge “Alles is gezondheid”. Kinderopvang Humanitas besteedt in haar pedagogische visie de nodige aandacht aan gezonde voeding, beweging en een gezonde levensstijl. Door het ondertekenen van de pledge beloven de partners samen te streven naar een gezamenlijke aanpak om bewustwording te creëren bij jongeren voor een gezondere levensstijl. Samen met de stichting Avond4Daagse en alle andere partners ontstaat er zo ruimte voor een gezamenlijke aanpak. Want de Avond4Daagse is het bewijs. Beweging is niet alleen gezond, maar vooral ook heel leuk. Door het samen te doen.