Actueel

Verborgen talenten ontdekken

19 oktober 2017 - Nieuws

Dat was de gedachtegang van de eerste regionale Ontdekdag in Oisterwijk. Met een aanbod van 10 verschillende workshops was er keuze genoeg voor kinderen om (verborgen) talent te ontdekken of juist te laten zien.

Een blauwe lucht met een heerlijke zonnetje vormde een prachtig achtergrond decor voor de eerste regionale Ontdekdag. Binnen en buiten Basisschool de Tovervogel was zo in elke ruimte wat te doen. Een workshop Yoga, Whoesjoe, musical, stempelen, naaien, koken, schminken, rappen/beatboxen, kunstenaar, vloggen of buiten de natuur verkennen. Zoveel te zien en beleven. Kinderen stuiterden bijna van de ene workshop naar de andere.

Talenten van medewerkers

Waar Pleuni en Linda, pedagogisch medewerkers bij Kinderopvang Humanitas, kinderen de eerste naaitechnieken leerden, deelde Twan zijn kookrecepten om samen heerlijke hapjes te maken. In een andere ruimte toonde Maurice zijn Chinese vechtkunst-talent in een workshop Whoesjoe en werkte Eric samen met kinderen aan een eigen Rap. De diversiteit onder de workshops was groot met een gemeenschappelijke deler. De passie waarmee de medewerkers ‘hun talent’ overbrachten aan de kinderen. Vol concentratie maakten twee jongens een stoer legerkussen die ze vol trots aan hun moeder toonden. Een ander meisje zag je met een schuin oog naar haar schilderij kijken. ‘Ja nog een beetje rood en dan is het klaar’ knikte ze beslist.

Zonder beperking van wat goed en niet goed is kwamen talenten tot bloei. Waar de één het geweldig vond om buiten de natuur te ontdekken, waren andere kinderen juist gelukkig wanneer ze binnen een eigen fantasiewereld creëerden met zang en dans. De enthousiaste reacties van bezoekers en cursisten spraken boekbeelden. De eerste regionale Ontdekdag is geslaagd!