Actueel

Verhalen tot leven brengen tijdens de Kinderboekenweek

4 oktober 2017 - Nieuws

Vandaag is de Kinderboekenweek (4-15 oktober) officieel gestart. Een week waar wij bij Kinderopvang Humanitas ons altijd op verheugen. Fantasie prikkelen, dat doen we dit jaar meer dan ooit. Met als thema “griezelen” komen verhalen tot leven bij Kinderopvang Humanitas.

Het kleine spookje wordt de held van het boek, de grote boze wolf is een beetje verdrietig en de schurk van het verhaal kan soms een klein hartje hebben. Bij Kinderopvang Humanitas weten we dat (voor)lezen niet alleen het taalvermogen stimuleert, maar bovenal de verbeeldingskracht van kinderen prikkelt. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek, maar weten we ook uit eigen ervaring. Juist deze fantasie laten we deze Kinderboekenweek tot leven komen.

“Het verhaal tot leven laten komen” kan op allerlei manieren gebeuren. In samenwerking met de basisschool lezen we spannende verhalen voor aan elkaar, maar versieren we daarnaast de locaties samen met de kinderen in een ware griezel sfeer met zelfgemaakte spinnenwebben en vleermuizen. We griezelen samen door ons te verkleden als een spook en organiseren allerlei spannende activiteiten. Onze buitenschoolse opvang locaties zijn kinderen druk aan de slag met het bedenken van een eigen griezelverhaal. Of kinderen bang zijn voor al dat griezelen? Nee hoor, kinderen vinden het spannend en zijn dolenthousiast. De Kinderboekenweek is begonnen!