Nieuws

Kinderopvang Humanitas biedt betaald vaderschapsverlof

Vaderschapsverlof
Kinderopvang Humanitas voert, evenals ING, betaald vaderschapsverlof in voor vaders en niet-biologische moeders. De ontwikkeling van kinderen vindt plaats in een brede cirkel van betrokkenen in het gewone leven rondom het kind.

Vanuit de overtuiging ‘ouderschap doe je samen’ wil Kinderopvang Humanitas niet wachten op een kabinetsbesluit over een wettelijk recht op vaderschapsverlof. Vaders  en niet-biologische moeders moeten de mogelijkheid hebben om vanaf het begin een stevige band  met hun kind op te bouwen en een rol te hebben in de ontwikkeling van het kind. Voorzitter Raad van Bestuur Sacha Ausems: ‘Al langer lag ook bij ons het idee om deze regeling te treffen. Het sluit aan bij de behoefte die er leeft en in de ogen van onze organisatie is het ook niet meer van deze tijd om alleen moeders betaald verlof te bieden’.  

Het is daarnaast voor kinderen en hun ontwikkeling goed wanneer er zowel vrouwelijke als mannelijke pedagogisch medewerkers actief zijn binnen de  kinderopvang. Kinderopvang Humanitas wil een aantrekkelijke werkgever zijn en hoopt dat met deze regeling meer mannen de weg weten te vinden naar een baan bij Kinderopvang Humanitas.  
Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Banner EHBO bij kinderen