Onze kijk op kinderen

Welkom, veilig, plezier en oog op ontwikkeling. Alles in je eigen tempo. Dat zijn kernbegrippen in onze pedagogische visie. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om jouw kind een boeiende dag te bezorgen.

Natuurlijk letten we erop dat er op tijd een gezonde maaltijd of snack is, dat kinderen genoeg te drinken krijgen. We zorgen er voor dat naast alle activiteiten er ook rustmomenten zijn op een dag. Dat is de basis in ons werk.

Wat hebben kinderen van ons nodig? Even rust of hulp bij de overstap naar een ander spel? Of zijn ze toe aan iets nieuws, willen ze op ontdekking? Wij laten ons graag verrassen. We zien het als onze taak om de kinderen te stimuleren om hen, met materiaal en bezigheden of grotere activiteiten, een boeiende dag te laten beleven. Want wij weten allang: van spelen leren ze. En van ontdekken wat je vandaag kunt (en gisteren nog niet), groeit het zelfvertrouwen.

Baby zijn bij Kinderopvang Humanitas?

Dat betekent dat je je vrij kunt bewegen. Eerst super veilig in de grondbox en later ook in de rest van de ruimte. Je evenwicht zoeken op het klimplateau en alle hoeken en gaten van de kruiptunnel onderzoeken. Bewegen kun je ook tijdens de voeding. Dan zit je lekker bij de pedagogisch medewerker op schoot, niet ingeklemd of vastgesjord. Later eet (én speel!) je in een bankje waar je prima zelf op en af kunt. De eerste tijd gebeurt alles in het ritme dat je thuis gewend bent. Langzaam maar zeker, als je er zelf aan toe bent, ga je meer met groepsgenootjes samen doen. In jouw eigen tempo, want dat is waar wij in geloven. Wij zijn er om voor uitdaging te zorgen, nieuwe dingen aan te bieden waarvan je laat zien dat je ze (bijna) kunt. Maar ontwikkelen, dát doe je zelf!

En dan ben je peuter…

en gaat die ontwikkeling héél hard verder. Dat doe je samen met groepsgenootjes, want juist van hen leer je heel veel. Je pedagogisch medewerkers zorgen voor activiteiten. En zij weten dat je ook geniet van de ‘gewone’ dagelijkse bezigheden, als we naar de bibliotheek gaan, tijdens de verzorging, maar ook door lekker te spelen. Alles wat je zo leert, zijn een perfecte voorbereiding op de basisschool.

En ook als je op school zit…

hebben wij weer plek voor jou. Op één van onze BSO’s. En met onze bedoelen we ook ‘jouw BSO’. Want de BSO máák je zelf mee. Je kunt meedenken over wat we gaan doen en welke spullen we aanschaffen. Het is jouw vrije tijd en wij denken dat je prima zelf kunt bedenken wat je in die uren bij ons wil doen. Dan zijn we er zelf natuurlijk ook. Voor gezellig bijkletsen zijn we altijd te vinden. En ook wij vinden het leuk om te sporten, te knutselen, te koken en theater te maken!