Onze missie

Kinderopvang Humanitas gelooft in gelijke kansen voor kinderen. Met aandacht, warmte en grote deskundigheid begeleiden wij je kind (0-13 jaar) in het beleven, ontdekken en groeien op zijn of haar eigen manier, in een veilige en vertrouwde omgeving.

Wij zijn de grootste kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk, met kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen door heel Nederland.

Experts met visie

Kinderopvang Humanitas gelooft in gelijke kansen voor kinderen. Wij hebben maar één doel: kinderen helpen in hun ontwikkeling. Kenmerkend zijn onze hoge kwaliteit en professionaliteit. Al onze investeringen zijn gericht op het verder ontwikkelen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de kinderopvang in Nederland. Kinderopvang Humanitas is toonaangevend aanbieder van kinderopvang zonder winstoogmerk.
Bij ons staan de kracht en expertise van een grote organisatie ten dienste van ons lokale, kleinschalige aanbod.

Toegevoegde waarde


Als partners in de kindontwikkeling delen wij onze kennis en kunde, oprecht en van harte. Kinderopvang draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, op persoonlijk en sociaal vlak. Wij stimuleren kinderen in hun ontwikkeling en geven ruimte aan hun eigenheid en eigen tempo. Het leren kennen van mogelijkheden en grenzen is voor ieder kind een grote ontdekkingstocht. Buitenspelen en buiten zijn is voor een kind heel natuurlijk. De behoeften van kinderen én van hun ouders staan bij ons centraal.

Krachten bundelen

Kinderopvang Humanitas werkt vanuit respect voor elkaar en ruimte voor optimale ontwikkeling. De mens staat centraal en neemt verantwoordelijkheid voor het samenleven met elkaar. Dit is bepalend voor hoe wij in ons werk staan, voor onze relatie met kinderen, ouders en collega’s. Wij zijn actief in de Nederlandse kinderopvang om kennis te delen, krachten te bundelen en een betere samenleving te realiseren op lokaal niveau: vóór en dóór kinderen.

 

Duurzaamheid

Ieder van ons is verantwoordelijk voor een duurzame wereld. Iedereen gebruikt een stukje van de wereld en dat stukje noemen we ook wel onze voetafdruk. Alle kleine kindervoetjes die nu bij ons over de drempel stappen, vormen straks grote voetafdrukken. Of niet. We houden natuurlijk ook onze eigen voetafdruk in de gaten. Dat doen we door te investeren in onze medewerkers, door duurzaam in te kopen waarbij we alleen gebruikmaken van gecertificeerd hout voor speeltoestellen en meubilair, milieuvriendelijk papier, fabricage zonder inzet van kinderarbeid, maar ook door een pakket van fairtrade voedingsmiddelen en kosteloos materiaal te gebruiken bij activiteiten.